Pizza forum w Warszawie

ul. Jagiellońska 82b, 03-301 Warszawa
14.05.2019
11:00
Bezpłatne

W czasie 3-4 godzinnego spotkania przedstawimy historię pizzy, która jest ważną częścią historii i kultury Włoch, ale nie tylko - pizza to dziś jest ceniona na całym świecie. Klienci stają się coraz bardziej wymagający, a pizzerie wyrastają jak grzyby po deszczu. Na tak konkurencyjnym należy zwrócić szczególną uwagę na jakość produktów i profesjonalizm w działaniu.

Sukces w biznesie pizzeryjnym zależy od wielu czynników, ale najważniejszym z nich jest najwyżsej jakości produkt - czyli pizza. Przygotowanie najlepszej pizzy wymaga połączenia 3 elementów: najlepszych składników, profesjonalnej wiedzy oraz nowoczesnej technologii. To wszystko omówimy na spotkaniu:

  • zaczniemy od mąki
  • poznamy sekrety ciasta oraz procedurę (nie przepis)
  • dowiemy się jak dobrać najlepsze urządzeni
  • sprawdzimy efekty pracy, czyli degustacja ;)

Podczas szkolenia poznasz jedyny na rynku elektryczny piec do pizzy neapolitańskiej z temperaturą pracy +510°C bez zamykania drzwi

Poznasz sekrety idealnej pizzy neapolitańskiej m.in. że do pizzy neapolitańskiej używa się specjalnej mąki zaakceptowanej przez ssociazione Verace Pizza napoletana (AVPN).

Dodaj do kalendarza Brak dostępnych biletów

Kontakt